Joosje zingt al haar hele leven, maar wat begon als een hobby is inmiddels uitgegroeid tot haar grootste passie. Op de middelbare school zong zij enkele jaren in het schoolkoor en daarna stapte zij over naar het jongerenkoor Close Up.

Sinds haar overwinning bij de zangwedstrijd The Voice in 2006 besloot zij ook solo de uitdaging aan te gaan. In 2007 werd zij aangenomen op de Rockacademie te Tilburg en sindsdien treedt Joosje regelmatig op in verschillende settings, zowel solo als met verschillende bands, waaronder de semi-akoestische band Ma Mojo, de soul-coverband Shut up and Groove en haar eigen act Jane Dare (eigen nummers).

Hiernaast is Joosje actief als backingvocalist bij meedere acts, maakt zij deel uit van gospelformatie Joy! en is zij in te huren als sessiemuzikant bij studio-opnames en invalklussen bij bands.

Joosje is naast haar activiteiten als (solo)zangeres ook zeer actief als professionele (pop)vocalcoach, zowel prive, op de Rockacademie zelf, als op het Factorium te Tilburg. In 2009 kwam vanuit de Rockacademie de kans om mee te doen aan het Mitrovica Rockschool Project in Kosovo en ook hier heeft Joosje haar sporen als vocal- en bandcoach achter weten te laten.

Joosje heeft een groot bereik en staat open voor alle soorten muziek, zolang het maar uit het hart komt. "De openheid en puurheid van muziek, de echtheid, dat is mijn zoektocht."

 

© Mtine 2007